Хасково

Гергина от „Колорит“ с втора стипендия за годината

Изложба

Гергина Георгиева

Талантливата художничка Гергина Георгиева от школа „Колорит“ при хасковското читалище „Заря“ спечели втора стипендия за годината.

Първо деветокласничката в ПМГ „Боян Петканчин“ получи 700 лв. от фондация „Комунитас“, а сега тя заслужи същата сума и от Американска Фондация за България, като ще има и летен лагер. Стипендията се дава на 20 даровити деца от страната, като от тях само Гери не учи в художествена гимназия. Освен това от фондацията присъждат стипендиите на ученици в 11 и 12 клас, но рисунките на Георгиева са впечатлили журито и с нея е направен прецедент, разказа ръководителят на „Колорит“ Веселина Делчева. Тя припомни, че още 4 от младите художници в школата са със стипендии от „Комунитас“, а едно от децата е с поощрителна стипендия.

От 18 часа днес във фоайето на „Заря“ се открива традиционната коледна изложба на школата, която се казва „Релефи“. Повечето от творбите в нея са релефи от глина.

 Изложба  Изложба

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button