Хасково

Нова година – нов началник на Агенцията по храните в Хасково?

БАБХ - ХасковоВ началото на 2014 година Областната дирекция по безопасност на храните най-накрая ще има постоянен шеф. Документи за участие в конкурса са подали четирима кандидати, съобщиха за Haskovo.info от пресцентъра на Агенцията по храните. Това са агрономът Кирил Делчев, д-р Мариана Шумова, д-р Данчо Накови и д-р Владимир Хърсев.

На 19 декември е първият етап на конкурса – писменият. Вторият е интервю с кандидатите. Тъй като до края на годината работните дни не са много, най-вероятно името на новият директор ще стане ясно догодина, тъй като дори и да бъде избран трябва да се изчака и времето за обжалване на избора, определено по закон, уточниха от пресцентъра на БАБХ.

Хасковската агенция по храните е без титулярен директор от юли, когато д-р Христо Вълчанов бе дисциплинарно уволнен. Резултатите от вътрешно разследвани показали че той не е изпълнил решение на Върховния административен съд, с което е отменено затварянето на магазин за месо в района на зеленчуковия пазар в Хасково.

За временно изпълняващ длъжността директор бе назначена д-р Мариана Шумова. През септември бе обявен конкурс за овакантеното шефско място. Документи за участие подадоха д-р Шумова, бившият кмет на Любимец Янчо Кючуков, д-р Владимир Хърсев и д-р Данчо Наков. Конкурсът обаче беше прекратен заради жалби, които комисията, провела конкурса, счела за основателни. Дни след провала на избор на директор на ОДБХ – Хасково за временен шеф бе назначен д-р Хърсев, който управляван местната структура на Агенцията по храните до днес.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
nqkoi
nqkoi
17.12.2013 23:41 23:41

Всички други може, но без д-р Христо Вълчанов. Той е измамник и иска да затвори ветеринарната служба.

Свой
Свой
18.12.2013 9:13 9:13

По-добре професионалист от вътре,отколкото мекере.

Back to top button