Хасково

Кадир Исов: Не знам дали ще спра решението за градините

Майките на протест, архивКадир Исов вече се е запознал с решението на Общински съвет – Хасково за промяна на таксите за детските градини. Документите са в правния отдел на областната администрация, който трябва да прецени дали са законосъобразни, но като се има предвид, че таксата на практика не е увеличена и промяната на постоянната сума от 10 на 30 лева, засега не виждам основание за оспорване на решението, коментира областният управител.

Ще се срещна с майките, които поискаха да разговаряме за таксите на детските градини, за да ги изслушам, допълни Исов. Срещата вече веднъж беше отложена заради ангажименти на областния управител в Свиленград.

Според решението на Общинския съвет таксата за детска градина за децата до 4 години се запазва 50 лева, като се променя постоянната сума за „запазване на място“ от 10 на 30 лева. За децата на 5 и 6 години обаче вече ще се плаща по 3,30 лв. на ден вместо постоянна такса. Недоволните родители се надяват областният управител да оспори решението.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button