Хасково

Таланти от „Рона“ разбулват тайните на харема в Бургас

"Рона"Ръководителите на хасковския балет „Рона“ Милена Налбантова и Росен Божилов и танцьорите Ивет Иванова и Радослав Божилов, бяха специални гости на грандиозния танцов спектакъл, организиран от Танцово сдружение „Бели денс Бургас“.

Поканата дойде от организаторите и лично от Таня Шахова, ръководител на група „Сайда“. На нетрадиционния, образователен и пищен спектакъл взеха участие изявени солисти и групи от страната и от Русия, които пресъздадоха част от арабско-индийската култура у нас.

"Рона"Благодарение на този спектакъл бургаската публика се запозна с част от тайните на Харема. Това е защитено свещено място, обитавано не само от най-красивите жени, но и от техните деца, където са били възпитавани и образовани момиченца и дори момченца до 9-годишна възраст. Харемът винаги е бил загадка, забулен в мистерии и легенди, носил в себе си силата на държавна и образователна институция със завидно политическо влияние.

Спектакълът бе открит от 3-годишния Радослав, който взриви публиката с лъчезарното си изпълнение. Ивет се представи с два танца – „В храма на танца“ и „Източна грация“. Веднага след спектакъла, Ивет бе забелязана от известен местен фотограф и арт директор, който я покани да заснеме с нея късометражен филм и фотосесия. Със своите авторски филми, музика, текст и аранжимент, арт мениджърът успешно печели проекти в световен мащаб, един от които е бил одобрен и лично публикуван от поп дивата Мадона.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button