Хасково

Бебешки климатици морят алергии, вируси, бактерии и плесен

КлиматициБебешките климатици, които се предлагат на пазара, вече изкушават хасковлии.Тези системи категорично опровергават твърдението, че тази техника за отопление или охлаждане е вредна за най-малките, смята Павел Георгиев, който е управител на магазин за климатици в областния град.

„Особеното на бебешкия климатик е, че е с два йонизатора, които почистват максимално помещението. Положителните и отрицателните йони се съсредоточават около вредните микрочастици, намиращи се във въздуха, изолират ги и ги неутрализират. Така алергиите, вирусите, бактериите и плесенът се премахват преди да застрашат здравето на хората„, коментира Георгиев.

Интересното при бебешкия климатик е, че в режим на отопление лопатата пада отгоре надолу, а в режим охлаждане – обратно. Така струята въздух е насочена към тавана и от собствената си тежест студеният въздух охлажда помещението.

Единственият проблем, е че с подобна технология са снабдени само най-високият клас климатици, чийто цени тръгват от 1300 лева нагоре. Хубавото в случая е, че тенденцията в последно време е хасковлии да залагат все повече на качеството, а не на цената, смята Павел Георгиев.

Климатици.

Бебешки климатик

Най-вървежни са средният клас климатици, които са снабдени с различни видове филтри. Антибактериалните са едни от най-масовите. Те са хартиени и издържат около един сезон – от 3 до 6 месеца в зависимост от площта на жилището и зоната, в която се намира то. Цените на тези отоплителни и охлаждащи системи варират от 1000 до 1300 лева.

Хит тук е климатик, който показва средния разход на електроенергия за текущия и предходния месец. Така хората по-лесно планират финансите си, смята Павел Георгиев. Другата екстра, която предлага моделът е вграден термометър в дистанционното, който показва реалната температура в помещението.

Сред допълнителните възможности, които също са водещи при избора на климатик, са функциите за самопочистване.

Най-ниският клас климатици нямат филтри, които не премахват фини прашинки, вируси и полени. Те само въртят въздуха и са снабдени с миещи се пластмасови филтри, които не могат да се справят с микроорганизмите.

Според Павел Георгиев хасковлии вече са наясно с факта, че климатикът е най-евтиното средство за отопление и охлаждане. Твърдото гориво излиза скъпо, въпреки че топлината, която отдава е много добра. И ако на младите хора носенето на дърва по етажите не им тежи, то за възрастните това е проблем.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button