Хасково

Областният не спря таксите за детските градини

Протест, архивИ.д. областният управител Кадир Исов няма да се възползва от възможността да оспорва решението на хасковския общински съвет за таксите на детските градини.

Това съобщи за Haskovo.info пресаташето на областна администрация Светлана Николова. Тя посочи, че мотивът на Исов е, че технически таксата за забавачка не се вдига, а повишаването на постоянната такса е предпоставка за по-голяма посещаемост на детските градини.

Haskovo.info припомня, че на 6 декември местните парламентаристи приеха месечната такса за малчуганите в детските градини да остане 50 лв., но вече ще се плащат 30 лв. постоянна такса, вместо досегашните 10. Тогава съветниците гласуваха и такса от 3.30 лв. на ден за децата на 5 и 6 г. и поскъпване на забавачката в селата от 30 на 45 лв.

Още след сесията част от протестиращите майки се заканиха да обжалват решението пред Хасковския административен съд и очакваха областният управител да се възползва от правото си да спре решението.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Майка
Майка
30.12.2013 14:19 14:19

Ха да ви е честит областен управител от ДПС! Какво ли ни чака още?!?

Анонимен
Анонимен
30.12.2013 20:08 20:08

Ами на прост народ прости „чобани“.Турска паплач.

майка му
майка му
01.01.2014 17:59 17:59

и да ви стане ясно най накрая че кмета и дпс са една и съща мафия.

Back to top button