Хасково

С декларация, подадена по интернет, започна данъчната кампания в Хасково

НАПС декларация, подадена по интернет и подписана с електронен подпис, започна новата данъчна кампания на НАП в Хасково.

Формулярът е подаден от физическо лице от областния град, което е описало доходите си от 2013 г. Онлайн декларирането му дава възможност да ползва 5% отстъпка върху данъка, който има за довнасяне.

И тази година условията за ползване на преференция от 5% върху сумата за доплащане, са или декларацията да е подадена по електронен път до 30 април и в същия срок да е внесен данъка, или декларацията да се подаде на място в офиса на НАП до 10 февруари. Ползва се само една от двете отстъпки.

Освен на място в НАП или по интернет, декларация може да се подаде и по пощата, добре опликована като писмо и адресирана до офис Хасково, пл. „Свобода“ №2.

Безплатни образци на новите данъчни декларации и приложенията към тях са достъпни на интернет страницата на агенцията – www.nap.bg. Хартиени формуляри за облагане на доходите са на разположение и в офиса на НАП в Хасково. Въпреки това, от Агенцията съветват своите клиенти да използват декларацията, която е качена в интернет и позволява да бъде попълнена електронно и разпечатана след това.

Новост през тази година има при данъкоплатците, които са получавали доходи по граждански договори – например от хонорари или авторски възнаграждения. Тъй като с промяна в Закона през миналата година бе решено да няма авансово удържане на данък върху доходите, изплатени през последното тримесечие на годината, то сега тези лица следва да подадат годишна данъчна декларация и да направят вноските за тримесечието сами. Промяната обаче ще им позволи да ползват данъчно облекчение върху сумата за довнасяне, ако спазят условието за отстъпка.

Срокът за подаване на декларациите за облагане на доходите на физическите лица, получени през миналата година изтича на 30 април 2014-а. Това е срокът, в който трябва да се внесе и дължимият за довнасяне данък по декларациите за доходите. Указания за плащането на данъци и осигуровки са публикувани в сайта на НАП www.nap.bg.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button