Хасково

Бивш военен гони вандалите от ПУЦ-а с „Маузер“

Сграда

Станко Димитров

С личния си пистолет „Маузер“ гони вандалите от рушащия се Професионален учебен център (ПУЦ) в Хасково пенсионираният военен Станко Димитров.

Бившият военнослужещ на летище „Узунджово“ минава всяка вечер покрай сградата на бул. „Раковски“. „Често като чуя някой да кърти паркета, радиаторите или металните врати в ПУЦ-а влизам с пистолета вътре. Като гръмна два-три пъти и всички се разбягват“, разказа пред Haskovo.info Димитров.

Според него е крайно време да се вземат мерки срещу безстопанствеността на сградата. Вандалите вече са свалили входната врата и са демонтарили всичко метално вътре. Димитров разказва, че положението се влошило в последните два месеца. „Тук трябва да има охрана иначе тази хубава навремето сграда ще рухне съвсем. Наоколо играят и деца, които като ако влязат могат да се наранят сериозно от стърчащите пирони и кабели“, смята хасковлията. Като бивш военен и настоящ ловец той разполага в дома си с цял арсенал – от пистолет „Макаров“ до ловни карабини.

От пресслужбата на общината съобщиха за Haskovo.info, че са запознати с тежкото състояние в което се намира сградата на ПУЦ-а. Тя е собственост на софийска фирма. На 27 август 2013 г. от общината са издали заповед на фирмата да извърши ремонт. Срокът това да бъде сторено е изтекъл на 22 октомври. Така по Закона за устройство на територията собственикът трябва да отнесе глоба в размер от 1000 до 5000 лв. Проблем обаче е, че фирмата е обявена във фалит и връзката на общината с нея е през съдия изпълнител. Сградата пък е обявена за продан с начална цена над 520 000 лв.

 Сграда Сграда 
 Сграда  Сграда
 Сграда  Сграда

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

8 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
03.01.2014 16:17 16:17

Ееей,Българиьо,Българиьо окепазихате,разрушихате,изгорихате,окрадахате,кръвчицата ти изпиха,изроди,мародери…
Циганията няма ли да спре вече,това са хората на кмета всичко опустушиха мамата им циганска…
Това и хуните не са го правили.

от хората на кмета
от хората на кмета
03.01.2014 17:15 17:15

….ние хората на кмета направихме това селянино….за всичко кмета ви е виновен…добре че е тои та да ни обнови града…..еи от такова невежество като теб такива рушат

Анонимен
Анонимен
03.01.2014 22:14 22:14

До кметските хора.
и тая вода ще изтече,че тогава да видим,ще дойде време за плащане…

Анонимен
Анонимен
04.01.2014 22:34 22:34

Общината издава заповед, после изтича срока за изпълнение, пише глоби, никой не ги отразява и така може да продължи цяла вечност, докато тъпата сграда не се срути върху главата на някой случаен човечец. Недовършената сграда на ул. Ком е по същия начин, както и много други сгради в града (поделения, училища, заводи). Не става само с желания, а сериозни действия, за да може заспалата община да се развива, да привлича външни инвестиции и така…. стига с тия часовници (дали не всеки да стане часовникар)

Бат Салито въъ
Бат Салито въъ
06.01.2014 8:43 8:43

Алооу тва военатадето скарва тва пищовите,да си навираш гъзъ тва пищов.Мръсна човекь,можи ли да згърмяваш по тва киметьските хората?Ти ни знаиш ли нъ чи сичкото мангал от улисите Картичарите е човекь на киметя аъъы
Ади сига тва да тии послдна път инак гъзъта ши мущками яаа…

КОМЕНДАНСКИ
КОМЕНДАНСКИ
06.01.2014 8:51 8:51

Станкоо,Станко колко пъти си стрелял с този пистолет че го развяваш наляво надясно?Знаеш ли законите в тая дъпжава,ако прок*ратурата се самосезира след този репортаж в вестника,жив си изгорял.
Бивш „военен“че те военните от 20г.им са прибрани пистолетите и до сега могат да носят оръжие само в поделението и то ние всеки…

един-два
един-два
06.01.2014 8:56 8:56

Косажиите от РПУ да го привикат и да му го приберат,башибозук за какво му е тва пушкало да се дръгне с него ли?Да си отива на село и да се дръгни в чалиите…

РАМБО
РАМБО
06.01.2014 9:09 9:09

Стреляй на месо,мамка им циганска!

Back to top button