Хасково

Пролетни температури в Хасково, цъфнаха теменужките

ТеменужкиТоплата зима в Хасковско продължава и през януари. Днес максималната температура в областния град подгони 10 градуса на сянка, съобщиха от метеорологичната обсерватория.

Въпреки безснежната и мека зима хасковските метеоролози подчертаха, че тя не е необичайно топла. Рекордът на днешната дата е 18.8 градуса. Валежите за декември също са в нормата.

Топлото време ще се задържи още поне десетина дни, като в четвъртък и петък температурите ще бъдат още по-високи – до 12 градуса.

Хубавото време доведе и до цъфтежа на теменужки в Хасково. Виолетови, жълти и бели виоли има вече в лехата си 45-годишния Рамадан Мюмюн от хасковския квартал „Република“. Мъжът сподели пред Haskovo.info, че по принцип активният цъфтеж на теменужките е през март. „Ако топлото време се задържи така до десетина дни ще цъфнат и кокичетата“, сигурен е Мюмюн.

 Теменужки Теменужки 

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button