Хасково

НАП и ДАНС погват петима от областта, заемащи висши държавни длъжности

Сметна палатаПетима хасковлии, заемащи висши държавни и други длъжности, ще бъдат проверявани от НАП и ДАНС. Сметната палата е установила несъответствия в ежегодните декларации, подадени през 2013 г., както и встъпителните и финалните декларации, подадени до 1 декември миналата година.

В публикувания списък от Сметната палата е името на бившия заместник – областен управител на Хасково Николай Нанев. Той не е декларирал данни за съпругата си, която е придобила дялова в дружество „Недея НН“ ЕООД и „Нанев и Асоцииране“ ЕООД.

Председателят на Общински съвет – Свиленград Георги Еленков също е пропуснал да декларира данни за съпругата си, която се е сдобила члез доброволна делба по 1/2 идеална част от ниви с обща площ от 25 дка и лозе с площ от 0,840 дка в любимешкото село Георги Добрево.

Заместник – кметът на Минерални бани Муса Чолак пък е пропуснал да отбележи в декларацията си покупка на 40,563 дка ниви в село Караманци, които са придобити от съпругата му.

За двама съдии проверката на Сметната палата също е приключила със заключение за несъответствие. Това са Недялко Паталов от Окръжен съд – Хасково и Ива Гогова от Районен съд – Свиленград. Паталов не е деклариран данни за съпругата си, която е придобила чрез дарение нива от 9,4 дка в село Конуш и дялове в „Карузо“ ЕООД – Хасково.  Гогова също е забравила да упомене в декларацията си данни за съпруга си – вземане към юридическо лице в размер на 29 000 лева и към едноличен търговец в размер на 9 900 лева.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Николай Нанев
Николай Нанев
08.01.2014 15:31 15:31

В допълнение към горенаписаното следва да отбележа, че още ноември миналата година беше ни поискана пропуснатата информация и с дата 22.11.2013 година, допълнихме пропуските в декларациите.
Освен нея предложих на колегите от Сметната палата мерки за коригиране на Декларацията (разработена на Excel) за да се избягва занапред подобен пропуск.
Държа да кажа, че имотното си състояние човек не може да скрие от хората, независимо каква декларация попълва и едва ли НАП и ДАНС разчитат само на тези документи. От друга страна оценката за това какво си дал на хората, изобщо не се формира на база декларации, а на реални действия, индикатори и оценки.
Новини от този род само ни отдалечават от по важните въпроси на деня, като например как оцелява малкия и среден бизнес, как изхранват семействата си тютюнопроизводителите, как да оценим ефективността на дадена администрация, как да живеем в тази замърсена околна среда и най-вече как да измием мръсотията от душите си.
Ежедневното омерзяване на държавни ръководители е пагубно за народа ни, независимо от коя партия са. Това само води до разцепление. Недоверието безпричинно оправено към тях се връща със същата сила към нас и обхваща всички социални групи. Опитайте се да създадете сдружение на земеделци или производствени фирми…и ще видите за какво става въпрос.

Back to top button