Хасково

С „Подливане“ възрастните от Дневния център отбелязаха Бабинден и преброиха внуците

БабинденС възстановка на обичая „Подливане“ потребителите на Дневния център за възрастни хора в Хасково отбелязаха Бабинден.

Най-младата жена от центъра подля вода на най-възрастната баба Петя и я дари с кърпа и сапун. От своя страна пък тя разчупи омесената от нея пита и раздаде от хляба на всички присъстващи за здраве.

БабинденС най-много внуци от потребителите на Дневния център за стари хора в Хасково се оказа 83-годишната Мария Иванова. Тя има две дъщери. А общо внуците и правнуците на баба Мария са 9.

Дори правнучката й, която учи и работи в Англия, чака бебе, което ще е първия пра-правнук за 83-годишната хасковлийка.

БабинденДо днес Мария Иванова си спомня кога за първи път е станала баба. Била е на 35 години, когато едната й дъщеря я е зарадвала с момиче – Даниела.

След кратка равносметка за децата и внуците, възрастните от Дневния център продължиха празника с песни и танци и пожеланието в Хасково да се раждат повече деца, за да има повече поводи за празнуване.

 

 

Бабинден Бабинден

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button