Хасково

Моден дизайнер и хореограф положиха клетва в Кенанското поделение

КлетваМоден дизайнер и хореограф са сред 20-те военнослужещи, които положиха клетва в хасковското поделение 52740.

21-годишният Марсел Стоянов е със средно образование „Моден дизайн“ и е от София. Той сподели за Haskovo.info, че винаги е искал да е войник и не го притеснява, че от София е дошъл в Хасково. „Мога да живея навсякъде. Ако командирите ми преценят, че трябва да отида на мисия бих заминал“, каза още Стоянов.

„Още от малка съм искала да служа в армията. Дядо ми е бил военнослужещ, родителите ми също – това за мен е карма. С удоволствие идвам да служа в хасковското поделение, не мисля че ще ми е трудно. В някои отношения жените са дори по-силни от мъжете. Бих заминала и на задгранична мисия“, каза 26-годишната Петя Игнатова, която е омъжена с едно дете. Тя е родом от Карлово, но от 3 г. живее в Хасково, откъдето е съпругът й. 10 г. Игнатова се е занимавала с народни танци, завършила е училището в Широка лъка и Югозападния университет в Благоевград с хореография. Преди да постъпи в армията тя е работила като продавач-консултант и сподели, че сега е доволна от заплащането на новата си работа. Стартовата заплата на професионалните войници е 600 лв. без удръжките.

Сред 20-те, които положиха клетва са 14 мъже и 6 жени, които са постъпили в Кенанското поделение на 2 януари 2014 г. Така броят на военнослужещите във военното формирование става 600.

Сред официалните лица на клетвата бяха командирът на Втора механизирана бригада бригаден генерал Любчо Тодоров и и. д. областният управител Кадир Исов.

Клетва

Петя Игнатова

 

 

Клетва

Марсел Стоянов
 Клетва  Клетва
 Клетва  Клетва
 Клетва  Клетва

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button