Хасково

Музиканти облякоха децата от дом „Асен Златаров“

ДарениетоСпортни комплекти и маратонки ще получи всяко едно от 34-те деца, настанени в дом „Проф. д-р Асен Златаров“ в Хасково. Дарението е на стойност 1200 лева и днес бе донесено от проф.д.н. Филип Павлов, който е единственият представител за България на немското сдружение „Музиката свързва децата“.

„Помагаме на дома вече 12 години. Желанието ни е доколкото е възможно да облекчаваме живота  на децата. Това е една дейност, започната от сдружение „Бенефис Концерт Ферайн“, което се трансформира в „Музиката свързва децата“, обясни Павлов.

През годините немските музиканти са дарявали игри, книги, дрехи, обувки, шапки, шалове, ръкавици, спални комплекти. Подменили са дограмата на двете сгради на дома и са направили ремонт на един от санитарните възли.

Всички членове на новото сдружението „Музиката свързва децата“ са музиканти, които даряват част от приходите от концертите си.
Председател на организацията е Барбара Щанцелайт, която е била ръководител и на „Бенефис Концерт Ферайн“. Организацията действа само в България. Набира средства и от дарения от немски семейства, които в момента ежемесечно подпомагат 10 български деца, които са със заболявания или семействата им са в много тежко социално положение.

Дарението Дарението

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button