Хасково

16 км мрежи конфискуваха от ИАРА за година

Конфискувани16 км е общата дължина на конфискуваните 360 хрилни мрежи през изминалата година от инспекторите на ИАРА, съобщи за Haskovo.info шефът на сектора д-р Милчо Милчев.

Той уточни, че броят на конфискуваните от бракониери мрежи е съизмерим с този от предходната година. За сметка на това съставените актове са 166 което е наполовин от тези през 2012-а. Д-р Милчев обясни по-малкото актове с опитите за дестабилизация на ИАРА-Хасково, извършени лани. Той визира неговото отстраняване от поста за няколко месеца и последвалото възстановяване от съда.

Над 60 са образуваните съдебни дела през годината. Конфискуваните гумени лодки са 10, въдиците са 40, има още два апарата за електрориболов, 15 парашута и 78 кошове за раци.

Рекорден е броят на издадените риболовни билети – над 10 000. Обяснението на д-р Милчев, е че със засилването на контрола се увеличава и закупуването на билетите.

Шефът на ИАРА за пореден път постави въпроса с недостатъчния брой на неговите служители – 4, които не могат да покрият всички водоеми в областта. Той си пожела през 2014-а да му бъдат назначени поне още 4 човека.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button