Регион

Министър на тайна обиколка за тютюна, фирми вдигат цени за пред него

Тютюн, илюстрацияМинистърът на земеделието и храните Димитър Греков е направил тайна обиколка из хасковски села, за да провери как върви изкупната кампания на ориенталския тютюн. От министерството съобщиха в късния следобед, че проф. Греков е посетил хасковските села Шишманово, Брягово, Надежден, Иваново, Върбово, Орешец и Малко Градище.

„В едни села кампанията върви с пълна сила, като дори цените давани за килограм тютюн надхвърлят миналогодишните. В други населени места обаче, фирмите- изкупвачи все още нямат свои пунктове или не предлагат цените, които производителите очакват от тях“, е заявил пред пиарите си министърът.

В същото време тютюнопроизводители коментираха пред Haskovo.info, че в част от селата при пристигането на министъра представителите на фирмите-изкупвачи са вдигнали цените на килограм тютюн на 7 лева, а веднага след заминаването му са започнали да изкупуват на 3,50 – 4 лева, за да компенсират дадените вече пари.

Средната цена, която производителите в региона получават е около 5 – 5,50 лева за килограм тютюн при миналогодишна цена 7 лева, за която те настояват. Заради ниските цени и днес тютюнопроизводители протестираха в Гоце Делчев и Кирково.

След тайната си обиколка министър Греков е казал още, че фирмите- изкупвачи трябва да са наясно, че тяхното отношение към тютюнопроизводителите е отношение към българската държава.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
10.01.2014 21:29 21:29

мишока

Анонимен
Анонимен
10.01.2014 21:34 21:34

мишока Веселин Мечеринков го дадоха по бТВ че изкупува тютюна по 3,80 у хасковските СЕЛА,.ама че влечуго е БИВШИЯ кадър на БСП и комсомола.

anonimen
anonimen
12.01.2014 8:47 8:47

eto vi dps dps dps gladnite ne sa nayadoha i oste prodaljavat da tormozyat tozi narod koyto si vadi hlyaba ot tyutyuna bokluci

Back to top button