Регион

Интегрираме бежанци с европейски пари

Бежанци, архивБлизо 80 000 лв. ще получи община Свиленград за реализиране на проекта „По-близо до емигрантите“.

Целта е успешно внедряване в практиката на общите основни принципи на интеграция на имигранти в Европейския съюз и изграждане на нагласи на толерантност към междукултурните  различия.

Средствата идват от Европейския фонд за интеграция на граждани от трети страни чрез Министерството на труда и социалната политика. Фондът предприе тази стъпка след появата на бежанската вълна, голяма за българските мащаби.

Информационен център, който ще подпомага интеграцията на имигранти, ще изгражда община Стамболово. Средствата са в размер на 219 000 лв. Близо 69 000 лв. получава Регионалното сдружение на общините „Марица“ в Хасково за проекта си „От имиграция към интеграция“.

Общо 60 са подадените от общини и неправителствени организации  проектни предложения по тази схема. От тях 17 са одобрени за финансиране. Планирани са езикови курсове, консултации по правни и социални въпроси, обучение на служители на различни институции и организации.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button