Регион

Закопчаха четирима за кражба на половин километър кабел

Полиция, архивЧетирима свиленградчани, познати на органите на реда са задържани по време на кражба, съобщават от полицията.

Снощи в 20 часа е получен сигнал, че група лица извършват кражба в близост до жп гарата в Свиленград. Пристигналите на място полицейски служители са задържали младежите на възраст 16, 20, 24 и 32 г. да правят опит да откраднат многожилен кабел с дължина 517 метра. До тях са открити брадва, ножовка и клещи.

300 артикула със защитени търговски марки иззеха митнически и полицейски служители. При съвместна проверка на ГКПП „Капитан Андреево“ на платното за влизащи товарни автомобили е спрян за проверка „Мерцедес“, шофиран от 38-годишен свиленградчанин. В колата, собственост на бургаско ЕООД са открити стоките – дрехи, от защитени марки, скрити в ремаркето на камиона.

28-годишен димитровградчанин е задържан за съхранение на дрога. Полицейските служители от РУП-Димитровград са получили сигнал, че младежът я продава на булевард „3-ти март“ в града. При проверка на момчето в него е открита 1,1 грама марихуана. При последвало претърсване в обитаваното от него жилище на същата улица са открити и иззети хапче с бежов цвят с тегло 0,1 грама и топче станиол с кафеникаво кристаловидно вещество. При полеви наркотест те са отреагирали на амфетамин.

Три кражби са осъществени през денонощието. Първата е от частен дом в село Върбица, където е проникнато през отключената му врата и е откраднат телевизора. За кражба на 3000 лв. от дом съобщават и от Симеоновград. Неизвестен извършител е разбил входната врата на жилище на ул. „Граф Келер“ и е задигнал парите. Последното регистрирано взломяване е в Свиленград от складово помещение на бул. „България“, стопанисвано от държавно учреждение. В склада е проникнато след счупване на метална решетка и прозорец и са откраднати неустановено количество цигари без бандерол.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button