Хасково

2 нелегални таксита – на трупчета и по 1500 лв. глоба

НелегалниДве нелегални таксита в Хасково са били спрени от движение в последния месец, съобщи за Haskovo.info ВрИД шефът на Регионална дирекция „Автомобилна администрация“ – Хасково Петър Димитров.

Той посочи, че на двата автомобила, които нерегламентирано превозвали пътници, са свалени регистрационните номера, а шофьорите ги грози глоба от по 1500 лв. Димитров подчерта, че борбата срещу нелегалните таксита в Хасковско се води непрекъснато. Той уточни, че за изминалата година са спрени от движение и са глобени други 5 нелегални превозвачи. Димитров допълни, че екипите му продължават работа съвместно с икономическа полиция и проверяват сигналите, подадени от превозвачите. Той призна, че най-много нарушители има по автобусната линия Хасково-Димитровград, но случаи имало и по другите градове на областта.

Транспортният министър Данаил Папазов заяви днес в Стара Загора, че държавата е започнала да осъществява всичко, което са поискали автобусните превозвачи. Той съобщи, че само за последните няколко дни са направени над 1400 проверки, от които има съставени 65 акта, като на 17 автомобила са отнети регистрационните номера. По думите му, тези нарушения са главно за нерегламентирани превози.

Нелегални

Себахтин Исмаил

Както Haskovo.info писа, автобусните превозвачи обявиха национален протест на 13 януари. Недоволството им е заради нерешените проблеми в сектора. Сега автобусите са облепени с надписи „Протест“, а заканата е, че от 1 февруари ще спре извозването на пътници по вътрешните линии. Автобусите ще пътуват само по международните линии.

Превозвачите искат ефективна борба със сивия сектор, осигуряване на възможност за европейско финансиране, преференции при покупка на горива и спешни законодателни промени.

„В последните няколко дни държавата тръгна да работи на 50% по нашите искания. Това обаче веднага се почувства – много от нелегалните превозвачи се покриха, а пътникопотокът се увеличи“, заяви за Haskovo.info членът на Управителния съвет на Националното сдружение на автобусните превозвачи в България (НСАБ) и собственик на хасковската „Арда тур“ Себахтин Исмаил. Той допълни, че за сега протестът не е отменен и неговото продължаване зависи от това което ще се случи по решението на техните искания до края на месеца.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
1111
1111
20.01.2014 18:06 18:06

ако има нормални редовно движещи се автобуси между хасково и димитровград, хората ще ги ползват и няма да се качват в нелегални таксита. факт е, че качеството на обслужване по линията е много зле- малки, бавни, раздрънкани автобуси, които понякога и не спират по спирките…….

BOGDAN
BOGDAN
20.01.2014 21:05 21:05

SAMO NA TOZI GLUPAK LI MU TRABVA PARI

Back to top button