Хасково

Наши митничари обучават търговци в Турция

ПроектСужители на Агенция „Митници“ и на Дирекцията по безопасност на храните бяха лектори на семинари в Одрин, където запознаха търговски фирми с европейските наредби и изисквания при внос и износ на продукция.

Това съобщи Десислава Дончева отхасковския клон на Сдружение „Евроинтегра“, което в продъжение на 12 месеца се ангажира с активиране на търговските взаимоотношения като фактор за по-добро икономическо сътрудничество в трансграничния регион Хасково-Одрин.

В съседния турски вилает са предоставени 240 консултации на бизнесмени-ченове на Камарата на търговците и занаятчиите и на Камарата на ресторантьорите в Одрин, на Камарата на ресторантьорите и хотелиерите в град Кешан. В Хасково и в Одрин бяха организирани изложения на храни и напитки, посрещнати с голям интерес. Турски бизнесмени посетиха 4 предприятия от хранителния сектор в хасковския край и установиха директни контакти.

„Евроинтегра“ изработи и тиражира бизнес-каталог и наръчник на бъгарски и турски с общата митническа тарифа, изисквания при етикетирането на стоките, правила за защитените наименования на продукци.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
а
а
21.01.2014 14:46 14:46

обучават ги как се взима фандък… хахаха

Back to top button