Хасково

Безплатна помощ за жертвите и насилниците вкъщи

ЕкипБезплатни консултации на жертви на домашно насилие се извършват от началото на годината в Хасково и Димитровград, съобщи за Haskovo.info Кристина Йорданова от Фондация „Х&Д Джендър перспективи“.
Тя допълни, че сега освен правни и социални консултации се провеждат и психологически. Новост е и работата със самите насилници, извършители на домашното насилие.
 
Йорданова допълни, че от началото на годината до сега от безплатните консултации са се възползвали десетина души. Инициативата се осъществява по проект на стойност 20 000 лв., финансиран от правосъдното министерство. Безплатните консултации ще продължат до месец май.
 
Над 150 жертви на домашно насилие са потърсили помощ от фондацията през миналата година, посочи Кристина Йорданова.
 
През пролетта от фондацията планират и провеждането на информационна кампания в Кърджали.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
солжиницин
солжиницин
06.02.2014 16:48 16:48

при соца с насилниците отлично се справяше милицията и тогава такова понятие нямаше нямаше и нужда от такива фондации алабала които само смучат пари

Back to top button