Хасково

Премиерът: Името Григор Димитров е марка за класен тенис

Григор Димитров„Изключително съм горд да Ви поздравя с великолепното представяне в Откритото първенство на Австралия по тенис“ – с тези думи започва писмото на министър-председателя Пламен Орешарски до Григор Димитров – първият български тенисист на четвъртфинал на турнир от Големия шлем.

„Цяла България следеше със затаен дъх всяко Ваше движение на корта в Мелбърн и нито часовата разлика, нито работният ден попречиха на страната да изпита удовлетворението от показаната игра и изключителното постижение за българския тенис“. Това казва премиерът Орешарски в поздравителния си адрес до най-добрия български тенисист.

Пламен Орешарски изказва увереността си, че възходът на Григор Димитров, започнал още преди години, когато е обявен за най-добър тенисист в Европа за момчета до 14 години, след което печели и  титлата на 122-рото издание на тенис турнира „Уимбълдън“ за юноши, ще продължи и занапред.

Името Григор Димитров, познато преди време като името на най-талантливата млада надежда на българския тенис – първият български тенисист, спечелил турнир от Големия шлем, сега вече е марка за класен тенис. Име, с което се съобразяват всички противници, дори и водачът в Световната ранглиста на ATP – Рафаел Надал, вчерашният съперник на Григор Димитров – първият български тенисист на четвъртфинал на турнир от Големия шлем, се казва още в поздравителното писмо на министър-председателя.

В заключение Пламен Орешарски пожелава на Григор Димитров да бъде здрав, да го съпътстват много късмет и много, много успехи по световните кортове.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
23.01.2014 12:29 12:29

ТОЯ БОКЛУК ОЛИГАРСКИ ДА СИ ДАВА ОСТАВКАТА< А НЕ НА ЧУЖД ГРЪБ ДА ТРУПА ТОЧКИ.ИЗМЕТ КОМУНИСТИЧЕСКА И ТУРСКА.....

МАТАНОВ
МАТАНОВ
23.01.2014 12:49 12:49

Селскиа бек ГЕОРГИ ХРИСТОВДА да чете и поеме водка с мента та дано се оправи дървената му кратуна дедто да плюе хората друга удоволствие в живота си нема.

Анонимен
Анонимен
23.01.2014 13:47 13:47

ЖОРЕТО ХРИСТОВ ОТ ХАСКОВО НЕТ Е НАЙ ВЕЛИК КОГАТО ТРЯБВА ДА ОПЛЮЕ НЯКОГО
ГОСПОДИ НАКАЖИ ДЕТЕТО МУ ВМЕСТО НЕГО.

Back to top button