Хасково

Обвинен в причиняване на смърт при катастрофа отказа съкратено следствие

Делото20-годишният Алекс Кутетеров от Хасково се отказа от съкратено съдебно следствие. Той е обвинен в това, че на 16 юни 2012 година е предизвикал катастрофа, при която е загинал негов връстник, а тай и други двама младежи са били ранени.

Инцидентът станал в малките часове на деня – около 2:30 часа. Алекс управлявал лек автомобил „Мазда“ с над 100 километра в час по бул. „Васил Левски“ в областния град. При опит да завие по бул. „Илинден“ младежът изгубил контрол над колата, ударил се в парапета на моста, а след това в крайпътно дърво. Автомобилът се обърнал по таван на платното. При катастрофата на място загинал 19-годишният Антон Колев, който само преди дни отпразнувал абитуриентския си бал.

ДелотоВ колата са пътували и две момичета – Мис Хасково 2011 Джулия Трендафилова и Даниела Вълчева от Финансово – стопанската гимназия. Джулия била с разбит череп и контузия на белите дробове. Шофьорът Алекс Кутетеров бил със счупени прешлени и наранявания на главата.  Даниела Вълчева се отървала с контузни рани по главата и гърдите. По-късно стана ясно, че младият шофьор е застанал зад волана в нетрезво състояние. Взетите проби са показали наличие на алкохол в кръвта близо 2 промила.

Днес тройният съдебен състав с председател Миглена Тянкова конституира родителите на загиналия Антон и Джения като частни обвинители. Съдът даде възможност на Алекс Кутетеров, който в момента е студент, да бъде съден по съкратеното съдебно следствие. Той и адвокатът му Милен Тенев обаче отказаха с мотива, че не признават изцяло фактите, изложени в обвинителния акт. Пред Haskovo.info Тенев не пожела да съобщи подробности, за да не „разкрива линията на защитата си“. Това наложи делото да бъде отложено.

Следващото заседание ще бъде на 6 март.

Делото Делото

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button