Хасково

Делото за убийство срещу Рента тръгна от трети опит

ДелоДнес бе даден ход на делото за убийство срещу хасковлията Анастас Симеонов-Рента.

Това стана от трети опит, тъй като по-рано през 2013 г. веднъж не се яви един от адвокатите на Симеонов, а след това фалшива бомбена заплаха отложи делото.

ДелоАнастас Симеонов е обвинен, че на 1 януари 2013 г. умишлено е умъртвил Георги Георгиев-Джоко Америката в дома си на хасковския пл. „Свобода“. Двамата мъже запивали там в новогодишната нощ. Трупът на Георгиев бе открит два дни по-късно под мост, между стамболовските села Маджари и Пчелари.

Приятелката на Симеонов – Ваня Лилянова е обвинена в това, че се е опитала да прикрие Анастас в дните до 3 януари.

В началото на днешното заседание адвокат Димитър Марковски поиска отвод на прокурора Георги Гешев и на съдията Стратимир Димитров. Мотивите му по отношение на прокурора бяха, че не е уважил искане на защитата за ексхумация на жертвата Георги Георгиев. Според Марковски това противоречало на чл. 6 от Европейската конвенция за правата на човека.

ДелоПо думите на адвокат Марковски пък съдия Стратимир Димитров е гледал предишно дело на Симеонов в което е постановил по-високо наказание, което в последствие е било намалено от ВКС. Димитров обаче не уважи искането на защитата на Рента.

След като бе даден ход на делото Анастас Симеонов и Ваня Лилянова заявиха пред съда, че не се признават за виновни.

Процесът продължава с разпит на свидетели. Сред тях са Десислава Чорбаджийска, с която Георги е живял в продължение на 15 г., синът му от първия брак – Красимир Господинов, бащата на обвиняемия Тодор Симеонов и децата на Ваня – Мария Марчева и Антон Марчев.

Чорбаджийска и Господинов търсят и кръвнина от Рента за неимуществени вреди в размер на 150 000 лв. и за имуществени – 13 900 лв.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
...
...
23.01.2014 14:49 14:49

поледно сега Ваня ли е , Валя ли е, защото един път е Ваня , а пък децата са на Валя ????????????

haskovo
haskovo
23.01.2014 15:08 15:08

тази Ваня Лилянова небеше ли сестра на Тенчо Лилянов?

111111
111111
23.01.2014 17:58 17:58

ДЕТЕЛИН КАКВО ПРАВИ ТАМ?????

pijama
pijama
23.01.2014 21:44 21:44

Tova ne e li pijamata.zashto detelin

Back to top button