Хасково

Рента: Не съм убил Джоко Америката, детекторът – лъже

Дело, архивПолиграфското изследване е уличило в лъжа Анастас Симеонов-Рента, обвинен в убийството на Георги Георгиев-Джоко Америката. Това стана ясно на днешното съдебно заседание при разпита на вещото лице Светослав Петков от института по психология на МВР.

При проведеното на 4 януари 2013 г. изследване, Рента е бил попитан дали е убил Георги Георгиев, на което той отговорил с „не“. Полиграфът обаче отчел, че Симеонов лъже. При проведен разпит след това Рента признал, че с Георги са се скарали и той го ударил няколко пъти в лицето с пепелник.

На днешното съдебно заседание като вещо лице бе изслушан и съдебният лекар д-р Христо Еленски. Той бе категоричен, че фаталните черепно-мозъчни и гръбначни травми са нанесени на Георги преди тялото му да се озове под моста между стамболовските села Маджари и Пчелари. Д-р Еленски обясни още, че травмите на пострадалия са нанесени докато е бил жив. Съдебният лекар заяви, че счупването на черепа, гръбначният стълб и всички ребра, не могат да се получат при падане от моста с височина 7.80 метра. По думите на патоанатома е възможно лицевите травми на жертвата да се получат от удари със стъклен пепелник. Той изрази предположения, че за да се счупят ребрата и гръбнака на Джоко Америката, върху него е скачано с крака.

Както Haskovo.info писа, вчера бе даден ход на делото за убийството на Георгиев. Анастас Симеонов е обвинен, че на 1 януари 2013 г. умишлено е умъртвил Георги Георгиев в дома си на хасковския пл. „Свобода“. Двамата мъже запивали там в новогодишната нощ. Приятелката на Симеонов – Ваня Лилянова е обвинена в това, че се е опитала да прикрие Анастас в дните до 3 януари.

Следващото съдебно заседание бе насрочено за 14 март. За него ще бъдат призовани нови свидетели, сред които сем. Бойдеви, съседи на Симеонов и вещото лице Ирена Попова, която не се яви днес.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
sasho
sasho
24.01.2014 14:14 14:14

В КРАЙНА СМЕТКА СЕСТРАТА НА ТЕНЧО ЛИЛЯНОВ ЗАДЪРЖАНА ЛИ Е ИЛИ НЕ Е ?

куклара
куклара
24.01.2014 19:09 19:09

Преди няколко дни дебелия Марковски обясняваше по някаква телевизия че Еленски е най големия специалист в България а сега нещо си противоречи…Искаха отвод на съдията защото го бил осъдил на повече а после като платили му намалили присъдата …е сега тия дето са я намалили да ги накажат ! Какво ли е обещал Марковски? -Ще платим където трябва и…да им вземат парите и доживотна

котоошо
котоошо
25.01.2014 18:16 18:16

имаше навремето един милиционер бай вълко азмана каква правеше що правеше ама всички мръсници веднага си признаваха що са сторили –сега тия келеши разиграват театро

Back to top button