Хасково

Правят помен за въздушния ас Дойчин Бояджиев

Поклонение, архивПомен за загиналия преди 22 г. летец от авиобаза „Узунджово“ капитан Дойчин Бояджиев ще бъде направен в събота в родния му Карлово. Това съобщи за Haskovo.info неговият приятел и колега хасковлията Тодор Бойчев.

„В Кралово е гробът на Дойчин. Майка му дава помен и ние отиваме да почетем паметта му. От Хасково тръгваме – Марин Бакърджиев, Милен Петров и Иван Тошев. Към нас от София ще се присъединят бившите ръководители на легия „Раковски“ – Димо Димов, Руси Гочев и Николай Личев“, разказа Бойчев. Той допълни, че на 6 май или през лятото другарите на загиналия ще се съберат на лобното му място на брега на яз. „Студен кладенец“.

Haskovo.info припомня, че на 28 януари 1992 г. вечерта при изпълнение на тренировъчен полет със спарка МиГ 21 загиват капитан Дойчин Бояджиев и капитан Емил Тодоров.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button