Хасково

БСП – Хасково: Станишев да е първи в евролистата, Райна Йовчева – аут

Сергей Станишев и Райна ЙовчеваЛидерът на БСП Сергей Станишев да поведе листата на столетницата на предстоящите избори за евродепутати – това предлагат социалистите от Хасково. Решението е взето на провелата се днес общинска конференция.

В евролистата те предлагат да присъстват и имената на Атанас Папаризов, Валери Жаблянов, Георги Пирински, Драгомир Стойнев, Деница Караджова, Илияна Йотова, Корнелия Нинова, Кристиян Вигенин и Янаки Стоилов.

В предложението за листата за Евроизборите местни имена няма да има, въпреки че номинирани са били бившият кмет на Хасково Атанас Василев, бившият областен управител Райна Йовчева и депутатът Смиляна Нитова.

Василев и Нитова са си направили отвод, а кандидатурата на ексгубернатора била отхвърлена от присъствалите на конференцията. Мотивите са, че към момента Йовчева не показвала постоянство в позициите си, а за това говорели медийните й изяви. Присъстващите на конференцията визирали интервю с бившия областен управител, където се твърди, че тя е „близък съратник на експрезидента Георги Първанов и неформален лидер на идейното течение „Алтернатива за Българско Възраждане“ (АБВ) в Хасково.

Местните червени са гласували и декларация в подкрепа на политиката на правителството на Пламен Орешарски и националното ръководство на БСП, в която подчертават, че не одобряват действията на Георги Първанов и Ивайло Калфин.

На общинската конференция са присъствали министърът на енергетиката Драгомир Стойнев, заместник – министърът на екологията Чавдар Георгиев и депутатите Светла Бъчварова, Милко Багдасаров, Смиляна Нитова и Жара Пенева.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
трайчо костов
трайчо костов
25.01.2014 18:34 18:34

не членувам в никоя партия от 25 г защото разбрах че всичко е вятър и мъглаНедоумявам обаче от факта защо пенсионери които нямат никакви облаги от партийно членство се занимават с тия идиотизми

КОМУНИСТ
КОМУНИСТ
25.01.2014 19:38 19:38

привърженик съм на лявата идея но като гледам ръководството на БСП никога повече няма да гласувам за тях.Те продадоха идеите и принципите на социализма само за да са на власт и да си пълнят гушите.Поддръжката на слаби лидери е пагобно за партията.Какво да направят от АБВ като виждат че станишев се е окопал и впил като пиявица и води партията към позор.Докато не се изхвърли ДПС от власта държавата няма да се оправи.Подавайте си оставката и търсете алтернатива.С извинението на станишев и целувките му с Местан загубихте много привърженици.преиначихте възродителния процес

АЕИ
АЕИ
25.01.2014 22:57 22:57

СТАНИШЕВ ДА СЕ МАХА

abv_2014
abv_2014
27.01.2014 9:53 9:53

Станишев е продажник! Продаде България! Трябва да бъде изгонен Не от партията, а от Държавата! С такива като него никога няма да има напредък в държаната.

Back to top button