Хасково

Сняг вали почти в цялата област, пътищата проходими

Сняг, архивПочти в цялата област вали сняг, съобщиха за Haskovo.info от Областно пътно управление.

Най-тежка е обстановката в района на Тополовград. Там заради снеговалежа видимостта е намалена до 100 метра. Пътните настилки са заснежени, но проходими при зимни условия. Изпратени са машини, които ръсят пясък и сол.

Другата критична точка в областта е село Попско, където минава пътя Ивайловград – Крумовград. Там пътищата също се обработват. В Ивайловград обаче вали дъжд.

В района Хасково и Харманли също вали сняг.  Магистралата Харманли – Свиленград е проходима при зимни условия.

От Областно пътно управление призовават шофьорите да бъдат внимателни и когато тръгват на път да се уверят, че автомобилите им са подготвени за зимните условия.

По данни на Метеорологичната обсерватория бялата покривка в Хасково е 2 сантиметра.

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
ГИНКА
ГИНКА
27.01.2014 8:38 8:38

На 26.01.2014г. около 20.30часа-21.30часа се прибирах от София.Най отговорно заявявам, че целият участък на Хасковска област не беше опясъчен.Пътя светеше като огледало.Два снегорина преди Върбица „навъртаха часове на работа „без да се постараят да наръсят пътя.В този участък имаше три коли хвърлени в канавката, като за единият автомобил имаше полицейска и пожарникарска кола. Разбира се по закона веднага ще носи отговорност водача на МПС за несъобразена скорост с пътната обстановка.Искам само да попитам кога фирмите наети да поддържат пътищата ще носят отговорност.Някой ще извършва ли контрол дали си изпълняват задълженията по договор.

Back to top button