Хасково

Бизнесът застана зад „Хасково“ в „Б“ група

СрещаХасковски фирми обещаха да поемат част от издръжката на футболния „Хасково“ при участието му в „Б“ група. Това стана ясно след днешната среща в общината на кмета Георги Иванов с бизнеса и ръководството на клуба.

Срещата бе закрита за журналисти. Такова бе желаението на част от фирмите. Сред първите бизнесмени, които влязоха в заседателната зала бяха Димитър Назъров, Анушка Вальова и Стефан Петров, Тенчо Лилянов, Мехмед Атаман. От поканените над 20 предприемачи се явиха половината, защото останалите били извън града по уважителни причини.

От пресслужбата на футболния клуб съобщиха след срещата, че са получили гаранции, че участието в „Б“ група ще бъде обезпечено финансово. За евентуална атака на „А“ група, предстои свикването на втора среща, на която ще бъде поканен по-широк кръг от фирми. Всяка от тях, която даде пари за клуба, ще получи място в Управителния му съвет, ангажираха се от ФК „Хасково“.

Замкметът Минко Ангелов заяви за Haskovo.info, че срещата е била ползотворна. Той също посочи, че участието на клуба в „Б“ група е по-скоро обезпечено. Издръжката на „Хасково“ за целия шампионат във второто ниво на Българския футбол била от 370 000 до 400 000 лв. По думите на Ангелов за влизане в „А“ група ще е нужно финансиране от 1 до 1.2 млн. лв. Отделно е бил поставен и въпросът за спортната база. По думите на замкмета тя може да бъде ремонтирана с пари по европроекти от новия програмен период, но не по-рано от средата на 2015 г.

Среща   Среща

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
27.01.2014 20:42 20:42

Застанало…Условия за подрастващите няма .Искат да атакуват “А“ група.Юношите тренират на картофена нива,нямат съблекалня.

istinski haskovski fenove!!!!!
istinski haskovski fenove!!!!!
27.01.2014 21:16 21:16

samo haskovo!!!!!

Back to top button