Хасково

Дървото подготвя брокери, ПГСС – ветеринари

ПриемВ нова професия „Брокер на недвижими имоти“ ще обяви прием за следващата учебна година хасковската Професионална гимназия по дървообработване и строителство „Цар Иван Асен ІІ“. Това стана ясно при обсъждането на план-приема по училищата в региона в областна администрация. Приемът на кандидат-брокерите ще става след 7 клас.

Нова професия „Ветеринарен техник“ ще обявят и от Професионалната гимназия по селско стопанство (ПГСС) в областния град. Тук приемът отново ще е след 7 клас. Началникът на Регионалния инспекторат по образованието (РИО) Мариела Златева заяви, че тази професия се очаква да бъде много привлекателна, защото не се предлага от гимназии в Кърджали и Смолян. Завършилите я ще могат да работят в ферми, градини и лаборатории. Сега от ПГСС преговаряли с двама ветеринари, които да водят часовете. От земеделското министерство пък дали гаранции, че ако има затруднения в намирането на лектори, такива ще бъдат наети от Стара Загора, допълни Златева.

Нова специалност ще има и в хасковската Професионална гимназия по механоелектротехника „Стойчо и Кица Марчеви“„Машинни системи с цифрово програмно управление“. Тук приемът е след 8 клас.

Както Haskovo.info писа с новата си специалност „Автомобилна мехатроника“ се похвалиха и от Професионалната гимназия по транспорт „Никола Вапцаров“ в Хасково.

От РИО и КНСБ се обединиха около мнението, че план-приемът е балансиран и е съобразен с нуждите на бизнеса.

Тази година няма да има прием на ученици след 7 клас в община Минерални бани. Причината е, че Професионалната гимназия там е затворена, а училището в с. Караманци не може да събере достатъчно деца. Нулев прием след 7 и 8 клас пък е обявен за хасковското СОУ „Васил Левски“.

Прием   Прием
 Прием  Прием

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Родител
Родител
29.01.2014 11:00 11:00

И къде ще пращаме децата си на училище?
В квартал на другияа край на града. Кой и как реши какво ще учат и какви професии ще имат дацата ни. Това не е избор – ТОВА Е НАЛАГАНЕ НА ВОЛЯТА НА ЕДИН БЕЗХАБАРЕН УПРАВАЛЯВАЩ ИНСПЕКТОРАТА – МАРИЕЛА ЗЛАТЕВА!
Това ли е начина, да се докажете г-жо Златева? Да
УНИЩОЖИТЕ най-старото училище в града.
Какво смятате да правите със сградата и с кого вече сте се спазарили!!!!

Back to top button