Хасково

Работник със счупен гръбнак след падане от 12 метра

Болница, архив32-годишен работник е със счупени гръбначни прешлени след падане от 12 метра височина в Димитровград, съобщи за Haskovo.info и. д. директор на Инспекцията по труда в Хасково Емил Боботанов.

Тудовата злополука е станала вчера в 13.55 часа на ул. „Бузлуджа“ в складовата зона на Димитровград. Боботанов разказа, че работникът на своя глава се е качил на самоделен асансьор за товари. Той е искал да стигне от третия до четвъртия етаж на сграда. В основата на асансьора е стоял друг работник, който не е чул, че трябва да спре двигателя. Въжето се скъсва и мъжът пада на земята от 12 метра.

В резултат на падането пострадалият е с три счупени гръбначни прешлена и травма на белия дроб. Работникът е стабилизиран, но не си чувствал краката. Той е настанен в ОАРИЛ на МБАЛ „Хасково“ и сега се оперира от хасковските неврохирурзи, съобщиха от болницата.

Боботанов заяви, че тече разследване на фирма ЕТ „Нед-Недялко Господинов“, където от 13 януари е работил мъжът. На работодателя ще бъде наложена санкция от 1500 до 15 000 лв., заради асансьора-самоделка. В хода на разследването се очаква да бъдат констатирани и още нарушения, сподели Емил Боботанов.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button