Регион

Започна ремонтът на моста в Любимец, трябва да е готов до лятото

МостБлизо 2 милиона лева ще струва ремонтът на моста в Любимец, който от близо година е затворен за движение на автомобили. Строителните дейности вече започнаха и трябва да приключат за 5 месеца.

Това обяви днес председателят на Агенция „Пътна инфраструктура“ Стефан Чайков, който пристигна на място, за да се запознае с хода на работата.

Предвижда се укрепване на устоите на съоръжението и цялостна подмяна на връхната конструкция, каза Чайков. Той допълни, че ще бъде почистено и коритото на река Марица в този участък. За целта водите ще бъдат отклонени по време на работата.

Затварянето на моста преди година беше пагубно за почти 1 000 души, жители на близките села, за които пътят до общинския център се удължи с 25 километра в едната посока, защото трябва да заобикалят през Свиленград. В същото време много жители на Любимец работят на обекти от другия край на магистрала „Марица“ и им се наложи да се придвижват пеш.

 Мост  Мост
 Мост  Мост
 Мост  Мост

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button