Хасково

„Атака“ скочи срещу назначението на Исов

Областна, архивОт хасковската структура на партия „Атака“ излязоха с протестна декларация срещу назначението на Кадир Исов за областен управител.

Според националистите областният управител на Хасково не трябва да бъде политическо лице, а експерт. Съгласно особеностите на района, губернаторът трябва да разбира от проблемите на областта и да бъде еднакво отдалечен от всички партии. Хасково е важен регион, но за него от години не се прави нищо, се казва в декларацията.

Атакистите посочват като аргумент високата безработица в Хасковско и задълбочаващите се демографски проблеми. От партията на Волен Сидеров отбелязват, че Хасково е входът на България, защото се намира на две граници – с Турция и Гърция, и бежанският проблем е най-сериозен в областта. Тези проблеми могат да бъдат разрешени успешно не с тясно партийно назначение, а на експертно ниво, казват още протестиращите.

От „Атака“ припомнят, че първи са се обявили срещу опитите за назначаване на Кадир Исов. Народният представител от Хасковски регион Гален Монев внесе през юли миналата година подписка срещу намерението на правителството да назначи Кадир Исов на поста и многократно се обяви против турцизирането на района.

Монев заяви за Haskovo.info, че от „Атака“ ще организират протест в неделя от 11 часа пред областна администрация в Хасково.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button