Хасково

120 земеделци учат агроекология безплатно в Хасково

Земеделие120 земеделски производители от страната и областта ще преминат безплатно обучение по агроекология в Хасково, съобщи за Haskovo.info главният експерт от Областна служба за съвети в земеделието Тодор Тодоров.

Курсът започва на 16 февруари и ще продължи до 11 март. Групите вече са попълнени и повече заявления не се приемат.
Кандидати обаче се записват за безплатното обучение за млади фермери на тема „Зеленчукопроизводство“. Тук ще се обучават 150 човека в периода 22 март – 9 април. Те ще бъдат настанени в хотел на Кенана, където ще се водят заниманията. Подобен курс ще се организира през месец май и в Кърджали, уточни Тодоров.

През май месец в Хасково ще има и обучение на земеделци за отглеждане на охлюви и калифорнийски червеи. Заявленията могат да се подават във всички офиси на службата за съвети в земеделието в страната.

Безплатните обучения за фермери се осъществяват по мярка 111 – „Професионално обучение, информационни дейности и разпространение на научни знания“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button