Хасково

Блокадата на границата продължава, стигна се до сблъсъци

БлокадатаБлокадата на границата ни с Турция продължава почти цяло денонощие. Вчера малките и средните фирми от бранша затвориха пункта като паркираха напречно товарен автомобил пред бариерата и спряха движението на тирове от и към южната ни съседка. Към тях в късния следобед се присъединиха и големите фирми. Те настояват насрочената за 21 февруари двустранна среща в Анкара да се състои час по-скоро, тъй като малките и средните превозвачи ще фалират. Причината е, че турската страна не признава еднократните разрешителни за превоз.

Снощи напрежението на границата е ескалирало. Товарен автомобил се е опитал да пробие блокадата, а след него още 8 коли на българска транспортна фирма. Тировете са се движели с висока скорост и по пътя си са ранили двама души. Единият е ударен по ръката, а другият по крака. В опит да разбере какво се случва, един от протестиращите шофьори е бил пребит.

Превозвачите, които блокираха вчера ГКПП „Капитан Андреево“ обясниха, че инцидентът е провокиран от българска транспортна фирма, която не подкрепя протестиращите превозвачи.

От полицията обясниха, че на един от шофьорите на тази фирма е съставен акт за употреба на алкохол, а на собственика – акт за неизпълнение на полицейско разпореждане.

Блокадата

Двама от ранените шофьори

Блокадата

Ранен шофьор

Блокадата Блокадата
Блокадата Блокадата

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button