Хасково

Блокадата на границата с Турция падна след 5 часа преговори

БлокадатаБлокадата на турската граница падна в полунощ след близо 5 часа преговори на високо ниво.

Това стана възможно след като около 19 часа на място пристигна заместник-министърът на транспорта Антон Гинев и заедно с представители на превозвачите започнаха преговори, в които се е включила вицепремиерът Даниела Бобева и представители на турското правителство.

БлокадатаМалко преди полунощ стана ясно, че Българи ще отпусне поливната от исканите от Турция еднократни разрешителни, което би трябвало да накара южната ни съседка да започне да признава документите на българските превозвачи. Точно това беше причината за тяхното недоволство, което ескалира до блокиране на границата.

Точно в полунощ първият камион на опашката тръгна към Турция. Колоната преди Капитан Андреево достигна повече от 15 километра.

Вдигането на блокадата идва след частично разрешаване на проблема с разрешителните. Договорена е среща на ниво министри на двете страни в понеделник, на която ще бъде обсъдено либерализиране на режима и дълготрайно решаване на проблемите.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button