Хасково

Ангел Найденов: Без съкращения на военни от хасковското поделение

Посрещането на Ангел НайденовПредстоящото съкращение на около 2000 военнослужещи и цивилни служители няма да засегне хасковското военно формирование 52740. Това обяви министърът на отбраната Ангел Найденов, който вчера се срещна военнослужещите от местното поделение, съобщават от пресслужбата на поделението.

Съкращения ще има в другите подразделения в страната. Те ще бъдат извършени до края на 2014 година и са регламентирани в плана за развитие на въоръжените сили, коментира министърът.

Посрещането на Ангел НайденовАнгел Найденов коментира и повишаването на възнагражденията в Българската армия с около 5% през 2014 г.. „Предстои увеличаване на възнагражденията на цивилните служители по трудово правоотношение, които са около 7200 в системата. Повишенията в зависимост от категорията са от 3 до 15%”, допълни министърът на отбраната.

Основните въпроси, които интересуваха военнослужещите от формированието бяха свързани с ведомствените жилища и с униформеното облекло. По отношение на жилищата министърът очерта две посоки, в които са насочени усилията на военното ведомство. Първо – промяна в наредбата, която регламентира предоставянето на жилища, по отношение извършване на предварителна оценка и ремонт на жилищата, които са негодни за живеене за сметка на Министерството на отбрана.

Посрещането на Ангел НайденовТърси се и възможност, когато жилище, нуждаещо се от основен ремонт, е предоставено на военнослужещ и той го е ремонтирал със собствени средства, след това вложенията да се приспадат за сметка на наема. Втората посока за тази година е изграждане или придобиване на нови жилища, които да бъдат собственост на Министерството на отбраната и да се предоставят за нуждите на военнослужещите.

По отношение на униформеното облекло Ангел Найденов обясни, че се разработва нова стратегия за осигуряване на  военнослужещите с униформи, които да бъдат произведени от единна тъкан с различно обагряне за различните видове въоръжени сили, т.е. да има единен стандарт, по отношение на кройки, плат и качество, който да служи като еталон за фирмите, които ще произвеждат униформите.

Посрещането на Ангел Найденов Посрещането на Ангел Найденов

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
14.02.2014 19:58 19:58

Направете един блок в двора на бившия КЕЧ…

Back to top button