Хасково

Красимир Стефанов напусна групата на ГЕРБ в парламента

ГЕРБ, архив

Красимир Стефанов (вляво) до Делян Добрев след изборите

Депутатът от ГЕРБ Красимир Стефанов, който влезе в Народното събрание от 29 МИР Хасково напусна парламентарната група на партията.

Новината бе потвърдена от ГЕРБ-Хасково. От пресслужбата обясниха, че Стефанов не е член на ГЕРБ. Той не е уведомил Делян Добрев, който научил за напускането на Стефанов тази сутрин в парламента. За сега от ГЕРБ-Хасково се въздържат от коментар по случая.

Със заявление от днес, постъпило в 8.53 часа в деловодството на Народното събрание народният представител Красимир Стефанов е заявил, че считано от 17 февруари, напуска ПГ на ГЕРБ и остава като независим народен представител.

Красимир Стефанов беше изпълнителен директор на Националната агенция на приходите по времето на ГЕРБ.

Красимир Стефанов е третият депутат, който напуска Парламентарната група на ГЕРБ и става независим народен представител. На 3 декември 2013 г. Георги Марков напусна Парламентарната група на ГЕРБ и стана независим депутат, а на 10 декември ПГ на ГЕРБ напусна Светлин Танчев.

Депутатът Владислав Горанов напусна Парламентарната група на ГЕРБ на 14 февруари 2014 г., в петък, но той напусна и 42-рото Народно събрание.

 Малко по-късно днес общинската структура на ГЕРБ-Харманли излезе с декларация по случая с Красимир Стефанов. В нея се заявява, че от Харманли осъждат остро решението на Стефанов да напусне парламентарната група на ГЕРБ, но да остане независим депутат.

„Ние го подкрепихме и застанахме зад него като част от отбора на ГЕРБ, а не като независим кандидат. Сега се чувстваме предадени, защото с този акт Стефанов подмени нашия вот, не оцени усилията, които положихме за това той да бъде народен представител в 42-то Народно събрание и „нещо да зависи“ от него“, се казва още в декларацията.

От ГЕРБ-Харманли казват още, че не са против правото на всеки да защитава позициите си и да ги отстоява. „Именно затова призоваваме Красимир Стефанов да запази достойнството си като напусне парламента“, завършва декларацията.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

8 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
читател
читател
17.02.2014 12:23 12:23

Така ще бъде,какво друго може да очаквате освен предателство! Отчетете най-после грешката си и престанете да издигате за общински съветници,народни представители,кметове и директори,хора които не са от ГЕРБ и нямат отношение към ГЕРБ! Това са само службогонци и интересчии,фактът че е приел поста и дори не е поискал да стане член на партията говори много! Учете се от грешките си и престанете да ги повтаряте,нима нямате кадърни и отговорни специалисти членове на партията, поне ще носят някаква отговорност?!Сега вместо да имаме наш народен представител, този ще се кипри като независим и ще заема вястото на човек от партията!

гост
гост
17.02.2014 13:12 13:12

лелеее тоя къв е мазничък……ама сигурно много парици е лапнал за да напусне парламентарната група…..

ДВОЙНА ПОУКА
ДВОЙНА ПОУКА
17.02.2014 13:37 13:37

По време на неговото управление НАП издаде индулгенция на бившия вице-премиер, министър на вътрешните работи и дясна ръка на Бойко Борисов – Цветан Цветанов – като проведе „ревизия“ на доходите му и обяви, че последният е успял да си купи 6 (7?) апартамента с напълно ясни средства – подарък от тъстовете.
Разбира се, по онова време никой не посмя да попита откъде тъстовете са получили парите, които на свой ред са дали на зетя си, но това са подробности, които не са важни за българските медии или за обществото.
Затова днес медиите би трябвало да питат Красимир Стефанов не защо е напуснал ГЕРБ, а следното:
– Защо го напуска сега и значи ли, че до този момент е гласувал без да се допита до съвестта си?
– Убеден ли е в обективността на извършената ревизия?
– Имало ли е натиск върху НАП по негово време от страна на управляващите?
– Защо се е съгласил да бъде кандидат за народен представител?
И т.н. Вместо това ще чуваме въпроси за днешното му решение. То не е интересно. То е закъсняло с осем месеца. Даже с повече, ако се вземе предвид мнението на някои хора, че поканата да стане депутат вероятно е дошла като награда за правилно извършената ревизия на имотите на Цветанов…

Глас народен
Глас народен
17.02.2014 14:44 14:44

Трябва да има закон – депутат, който се отказва от ПГ да напуска НС, а не да се прави на независим. Хората не са гласували за него лично, а за партията, от която се е кандидатирал. Ако беше личен вотът – става.

Харманлиец
Харманлиец
17.02.2014 15:40 15:40

Ех Краси, Краси
и ти излезе от тия долни педерасти….
Вън от Парламента миризливец долен!
Живей с парите на Пеевски доволен

Анонимен
Анонимен
17.02.2014 17:08 17:08

Герберастите управляваха миналия мандат с такива като този капут…Сега да не реват!

кокорко
кокорко
17.02.2014 20:32 20:32

герб е един голям кенеф който обслужва бойко цецо росен лиляна и още няколко задника

777
777
18.02.2014 11:12 11:12

СКОРО ЩЕ УПРАВЛЯВАМЕ НО С ДРУГИ ХОРА .

Back to top button