Хасково

Земеделците пак кандидатстват за ваучери за гориво от 19 февруари

Земеделие, архивЗемеделските производители от Хасковска област отново могат да кандидатстват за ваучери за гориво, съобщиха за Haskovo.info от Областна дирекция „Земеделие“.

Сега фермерите ще подават заявленията си от 19 до 28 февруари. В тях земеделците дават прогнозни данни за годишното потребление на гориво за обработваемите площи по видове култури, брой животни и т.н. Кандидатите трябва да са регистрирани земеделски производители, да нямат публични задължения, да не са в открито производство за обявяване в несъстоятелност или ликвидация.

Haskovo.info припомня, че заявления за ваучери за гориво се приемаха от началото на годината до 3 февруари. Тогава от възможността се възползваха 714 земеделски производители от региона.

С ваучерите за гориво земеделските стопани могат да закупят от бензиностанциите газьол.

Стопаните, получили ваучери за гориво, ще са обект на последващ контрол. Ако се окаже, че са използвали не по предназначение ваучерите или пък получения с тях газьол, ги грози глоба в размер от 2000 до 5000 лв. Същата е санкцията и за стопаните – физически лица, за които се докаже, че са получили неправомерно ваучери. За юридическите – глобата е двойна. Освен това нарушителите ще трябва да възстановят и минималната стойност на отпуснатите ваучери и лихвата от датата на получаването им.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button