Хасково

Шествие и дискотека за патронния празник на СОУ „Васил Левски“

ПразникътС шествие по централните градски улици учениците от СОУ „Васил Левски“ – Хасково отбелязаха патронния си празник днес. Над 400 деца тръгнаха от школото, преминаха по ул. „Стара планина“ до Зеленчуковия пазар, а от там по бул. „България“ до Бизнесцентъра.

В зала „Недялка Симеонова“ с кратко тържество те почетоха паметта на Апостола на свободата.

Празникът „За всички нас е чест, че училището ни носи неговото име, гордеем се, че сме негови наследници.Това име много ни задължава – Левски е пример, Левски е коректив на негативите, Левски изисква усърдие, работа, човеколюбие, скромност. Той е бил необходим някога, необходим ни е и днес, ще бъде с нас и в бъдеще.“, каза в приветствието си към учениците и учителите изпълняващият длъжността директор на СОУ „Васил Левски“ Атанаска Петкова.

Тя награди възпитаниците на школото – призьори в обявените през изминалата седмица конкурси, посветени на патрона на училището. Децата от Вокална група „Слънце“ поздравиха присъстващите с „Хубава си, моя горо“. В зала „Недялка Симеонова“ бе прожектиран и кратък филм, посветен на живота и делото на Апостола на свободата.

Патронният празник завърши с дискотека и почерпка за възпитаниците на СОУ „Васил Левски“.

Празникът Празникът
Празникът Празникът

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Гражданин
Гражданин
19.02.2014 14:16 14:16

Браво! Така е жива обичта и уважението към Апостола! Така децата се възпитават в патриотизъм, за да станат честни, знаещи и дейни граждани на Родината! Поздрав!

Анонимен
Анонимен
19.02.2014 14:41 14:41

Тоя пиклеш на втората снимка май не знае за какво е там. Редакторът не прецени ли, че този жест е нелеп в случая?

Back to top button