Хасково

„Рилски“ – първото училище в областта част от Пиърсън Лонгман общността

Тонка ЧенгеловаХасковското основно училище „Св. Иван Рилски“ стана първото в областта – част от Пиърсън Лонгман училищната общност, съобщи за Haskovo.info изпълняващият длъжността директор на Тонка Ченгелова.

По думите й, предимството е, че преподавателите от училището ще получат методическа подкрепа от общността. Специалисти лектори ще идват на място и ще провеждат обучения, семинари и конференции. Освен това училището ще има възможност да заработи като акредитиран изпитен център за провеждане на международно признати изпити и състезания, допълни Ченгелова.

Първото такова състезание – „Hippo“ ще се проведе в ОУ „Св. Иван Рилски“ на 15 март. То е международно. В него могат да участват ученици от 10 до 19 години. Надпреварата ще е едновременно в 7 държави – България, Словения, Босна и Херцеговина, Хърватия, Македония, Черна гора и Сърбия.

От Хасковска област ще участват 123 деца от ІV и VІІ клас от ОУ „Св. Иван Рилски“.  Състезанието е изцяло на английски език, а класиралите се ще имат възможност да посетят Италия. В град Лидо ди Йезоло на 10 и 11 май ще се проведе финалния кръг, където езиковите си умения ще премерят най-добрите 60 участници от всички държави.

Всички ученици, включени в състезанието, ще получат сертификати, а изявилите се – документ за положен Jetset тест.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button