Хасково

Голяма Задушница: почистването на гроб в Хасково върви по 20 лв.

ЗадушницаДо 20 лв. стига цената за почистването на гроб в Хасково на днешната Голяма Задушница, споделиха за Haskovo.info жени, които извършват услугата.

Да бъде почистен гробът на техен близък плащали най-вече хасковски бизнесмени, като тарифата тук е от 15 до 20 лв. От услугата се възползвали и хора, които не живеят в Хасково, но държът гробовете на техните роднини да бъдат добре поддържани. Имало и трудно подвижни баби, които също плащали за почистване на гробно място. Те обаче давали по 5 лв.

ЗадушницаДнес Българската православна църква отбелязва първата Голяма Задушница през годината. Християните извършват помен за възпоменаване на душите на починалите. Приготвят се варено, подсладено жито, хляб и вино.

В неделя са Месни Заговезни, след което започва Великденският пост.

На Пловдивските гробища в Хасково бариерата е вдигната и не се събира таксата от левче за преминаването на автомобили. Напливът се очаква в обедните часове. Търговци на цветя и свещи пък вече са се настанили по улицата към гробищния парк. Днес ще има и две погребения, едното е на Централните, а второ на Македонските гробища.

Задушница   Задушница
 Задушница  Задушница

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
22.02.2014 11:49 11:49

БОГ ДА ПРОСТИ!

Back to top button