Хасково

Затвориха цех за макарони в Хасково

ОДБХСлед внезапна проверка в Хасково е затворено предприятие за производство на тестени храни, съобщиха за Haskovo.info от Областна дирекция по безопасност на храните.

По информация на „скрит клиент“ експерти от Централно управление на Агенцията по безопасност на храните извършили проверка в цех за производство на тестени храни на фирма „Инвест Мели БГ“ ООД – Хасково.

При проверката са констатирани несъответствия по сградов фонд и оборудване.

Установени са 14 463 потребителски опаковки макаронени изделия – фиде, юфка и макарони, етикетирани по начин подвеждащ потребителя и в несъответствие с действащото законодателство.

Във връзка с констатираните несъответствия са предприети няколко мерки. Издадено е предписание за спиране реализацията на храни до отстраняване на несъответствия на етикетирането на цялото количество потребителски опаковки макаронени изделия – фиде, юфка и макарони. След извършване на проследимост на дистрибуцията в търговска мрежа същите храни, се изтеглят от пазара с цел преетикетиране, в съответствие с изискването на законодателството.
Връчена е заповед за спиране експлоатацията на обекта до отстраняване на несъответствията.

За констатираните нарушения на фирмата е връчен акт за установяване на административно нарушение.

Проверката е извършена с пълното съдействие на Областната дирекция на МВР по искане на ръководството на Българската агенция по безопасност на храните.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button