Хасково

50 българи ще следват на държавна стипендия в руски ВУЗ-ове

Илюстрация50 българи ще имат възможността да следват на държавна стипендия в университети в Русия, съобщи за Haskovo.info ръководителят на отдел „Наука и образование“ към Руския културно-информационен център в София Константин Пеев.

Той допълни, че сега заявката е много по-голяма от лани, когато са били раздадени едва 8 стипендии. Пеев допълни, че до сега двама кандидат-студенти от Хасково са проявили интерес към следването в руските държавни университети. Срокът за записване е до 1 април, като документите се изпращат в руския център на адрес: ул. „Шипка“ 34, София.

Предлаганото обучение в Русия е за над 200 специалности във всички научни степени: бакалавър, магистратура, аспирантура, докторантура, стажировка, допълнително професионално образование (повишаване на квалификация).

„Хубаво е кандидатите да знаят руски език. Но всички държавни университети предлагат и едногодишно безплатно езиково обучение, след което продължава нормалният цикъл на следване“, обясни Пеев. Той допълни, че от миналогодишните държавни стипендии се е възползвало едно момиче от Хасково, което вече следвало в Русия.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button