Регион

Авария остави без ток Любимец и Свиленград

ЕлектропроводАвария остави без ток Любимец и Свиленград. От 22:30 часа снощи с нарушено захранване е по-голямата част на Свиленград, без района на МБАЛ Свиленград, която бе приоритетно захранена. Подобна е ситуацията и в община Любимец. Там в момента има ток, но по резервна схема, съобщават от EVN.

Сред основните причини за нарушеното захранване е авария по два електропровода на мрежа високо напрежение, които захранват подстанции „Любимец“ и „Свиленград“. Ситуацията се усложнява и от скъсани проводници в мрежа средно напрежение. Един от проводниците, минаващ над р. Марица до село Ново село, е паднал в реката, което допълнително затруднява възстановителните дейности, допълват от дружеството.

Авариите са в следствие на мокрия и тежък сняг, който падна в тези райони през изминалото денонощие, и който в комбинация с ниските температури и вятър доведе до обледеняване на проводниците и оттам до тяхното скъсване.

За възстановяване на захранването EVN България Електроразпределение е активирало своя кризисен щаб. В момента във възстановителните дейности участват 20 аварийни групи.

Два агрегата са насочени към Свиленград, които до обяд се очаква да възстановят частично захранването за града до пълното му нормализиране.

Локални аварии в област Хасково има още в селата Капитан Петко Воевода и Мрамор (и двете в община Тополовград); Димитриево (община Димитровград); Тенево, Троян, Бряново и Свирково (община Свиленград), допълват от EVN.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button