Хасково

Аварията в Свиленград – отстранена, бедственото положение – отменено

ЕлектричествоЕлектрозахранването в община Свиленград вече е възстановено, а заедно с това и водоснабвядането, съобщи пресаташето на администрацията Калина Райкова.

Haskovo.info припомня, че снощи около 22:30 часа авария по два електропровода остави граничния град и селата от общината на тъмно. Причина за скъсването на ел.проводниците стана снегът, който наваля през изминалото денонощие и обледяването на жиците заради ниските температури.

Тази сутрин кметът на Свиленград Георги Манолов обяви бедствено положение. Аварията остави града без мобилни комуникации.

Около 17:00 часа обаче проблемът е бил отстранен. Всички детски градини и училища, които днес принудително спряха работа, утре ще подновят занятията си, уточни Калина Райкова.

Остава само един локален проблем. Село Димитровче все още е без ток. Очакванията са до края на деня аварията и там да бъде отстранена.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button