Регион

АБВ стъпи в Димитровград

Георги Първанов„Алтернатива за българско възраждане“ – АБВ стъпи в Димитровград и започва  своята активна дейност, съобщават от пресцентъра на формацията. Координатор на гражданското обединение в бригадирския град ще е Митко Митев, а в инициативната група влизат Васил Огнянов,  Георги Карадимов, Галина Атанасова и Петя Тошкова.

„Ние сме димитровградчани с активна гражданска позиция, с различни професии и идейна принадлежност, със самочувствие да правим по-качествена политика. Твърдим, че АБВ е алтернатива на задкулисието в политиката, алтернатива на лобизма и подмяната на легитимните, демократични механизми при вземане на политически и управленски решения, при назначаване на кадри. Ще работим за публичност във всички решения, за обществен контрол и участие на гражданското общество, за шанс и път на знаещите и можещите.“, се казва в прессъобщението изпратено до медиите.

„За това нашата мисия и амбиция е да покажем, че е възможно в България да се прави нов тип политика. С нови алтернативи и идеи, създадени от силни екипи от експерти, със знанието и умението на цялата нация, както казваше един голям държавник, а не по силата на лидерска амбиция или управленско високомерие и самодостатъчност. С нови алтернативи и идеи, създадени в търсене на духа на съгласието, а не чрез експлоатация на страхове и подбуждане на омраза. С нови алтернативи и идеи, създадени на основата на гражданския диалог, а не в скрити кабинетни схеми. С нови алтернативи и идеи, които да ангажират участието на хората в обществения живот в противовес на апатията и безразличието. С нови алтернативи и идеи, които да обединяват доброто и успешното от лявото и дясното, за да излезем веднъж завинаги от идеологическото тесногръдие и апаратния подход в политиката.“, смятат съидейниците на АБВ в Димитровград.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
1111
1111
12.03.2014 13:32 13:32

странно е, че бивш президент слиза на по-ниска позиция и започва да се занимава с дребна партийка….. в българия пак сме уникални в това отношение

Back to top button