Хасково

Примамват хасковските кандидат-студенти с иврит и корабоплаване

БорсатаЕдна от новите специалности във ВУЗ-овете за тазгодишния прием е български с иврит, обявена от Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“. Тук приемът е с изпит по български, чужд език или матура.

Днес в хасковското читалище „Заря“ се провежда кандидат-студентска борса, в която специалностите си представят общо 26 университета и два частни колежа. Тя бе открита от управителя на Центъра за кандидат-студентска подготовка и информация доц. Борислав Попов, изпълнителният директор проф. Анна Аладжаджиян и директорът на РИО-Хасково Мариела Златева.

БорсатаБорсата се организира за четвърта поредна година в Хасково. В нея са представени водещите университети в страната с изключения на Великотърновския и медицинските. Свой щанд обаче има Тракийският университет в Стара Загора и хасковският му медицински филиал.

Нови специалности в УНСС са туризъм с обучение изцяло на английски език и творчески индустрии. В Софийския университет „Св. Климент Охридски“ няма нови специалности, но от предлаганите 102 там, единствено в право, фармация, медицина и международни отношения не се кандидатства с матури.

БорсатаАбитуриентките от ПМГ „Боян Петканчин“ Ивета Станчева и Соня Стойкова бяха сред първите, които се запознаха с предложенията на университетите. Ивета обмисля да кандидатства „Реклама“ в Нов български университет (НБУ), където таксата е 1300 лв. на семестър и в Софийския с английска филология. Соня пък е приета „Диетология“ на няколко места в Шотландия, но ще кандидатства и с изкуства в НБУ.

Щанд и тази година имат от варненското Висше военноморско училище „Н. Й. Вапцаров“, където предлагат прием по гражданската специалност „Корабоплаване„. След първи курс тук студентите имат възможност да се прахвърлят за навигатори, механици или свързочници.

 

Борсата Борсата
Борсата Борсата
Борсата Борсата

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
никому не нужен икономист
никому не нужен икономист
20.03.2014 13:55 13:55

Никой не предлага и не търси инженерни специалности. Безработни инженери няма (даже и зоо).

Четец
Четец
20.03.2014 15:50 15:50

Интересна борба ще да е била, то бива неграмотност ама да си журналист и да си неграмотен ….или толкова си и журналист 😉

hf
hf
20.03.2014 18:10 18:10

do koga 6te e borsata

...
...
20.03.2014 23:03 23:03

Поправка: В СУ Журналистика, Връзки с обществеността (PR) и Книгоиздаване също НЕ се кандидатстват с матури, а само с кандидат-студентски изпит.

Back to top button