Хасково

1000 фотографии и рисунки приеха за „Вълшебството на сезоните“

КонкурсСпециална награда за най-малък участник във фотоконкурса „Вълшебството на сезоните“ спечели второкласникът в димитровградското ОУ „Алеко Константинов“ Никола Димов, който е син на кмета Иво Димов.

Конкурсът бе за фотография и рисунка, като в него участваха деца и младежи от 24 области на страната. Организаторите от Младежкия център получиха над 700 рисунки и 300 фотографии.

Първото място във фотографията при децата от 5 до 7 клас отиде при Давид Кулев от Казанлък, а на второ и трето са съответно Петя Димитрова от хасковското ОУ „Христо Смирненски“ и Есра Джевджет от СОУ „Св. Паисий Хилендарски“-Хасково.

При по-големите до 10 клас първа е Анжела Гюрова от Дупница, а след нея са Стелина Петрова, Цар Калоян и Виктория Грозева от Кърджали.

Галина Маринова от Казанлък спечели във възрастовата група 11-12 клас, на второ място е Даяна Бойкова, СОУ „Желязко Терпешев“-Любимец, а на трето – разградчанката Станислава Станчева.

В конкурса за рисунка при най-малките спечели Мария-Магдалена Делчева от Кърджали, а след нея се наредиха Мария Атанасова от Сливен и тополовградчанката Иванина Деведжиева.

При децата от 5-7 клас първа е Вяра Стоянова от Монтана, втора – Деница Господинова от Казанлък, а трети е Калоян Александров от Стара Загора.

Габриела Малова от Казанлък спечели при най-големите, следвана от Делянка Сиракова от Смолян и Цветан Въчев от Казанлък.

На тържеството по откриването на изложбата и награждаване на отличените творби, кратка музикална програма изнесоха малките певци от Детска вокална група „Орфейче“ с ръководител Катя Демирева. От Астрономическата обсерватория при Младежкия бяха изнесли на открито и телескоп за дневни наблюдения на слънцето.

Конкурс   Конкурс
 Конкурс  Конкурс

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button