Хасково

Гимназисти мериха знания за цар Иван Асен Втори

СъстезаниеДва отбора от по 6 гимназисти от ПГДС „Цар Иван Асен Втори“ мериха днес знания за личността и делото на своя патрон.

СъстезаниеСъстезанието се организира в хасковския исторически музей, а жури бяха специалистите от културната институция. С ролята си на водещи пък се справиха Мария Минкова и Антоан Карев. Сред официалните лица бе директорът на гимназията Александър Батимов и гости от РИО-Хасково.

Патронният празник на хасковската гимназия е на 22 март, когато през 1230 г. е бляскавата победа на цар Иван Асен Втори край Клокотница. Всяка година в първия ден на пролетта ПГДС припомня на обществеността за мъдрите и далновидни дела на българския владетел. Гимназията е едно от трите училища в страната, което носи името на царя.

На своя патронен празник ученици и учители организират различни мероприятия, посветени на Иван Асен. На 21 март в двора на гимназията тържествено ще бъде отбелязан патронният празник. Ученици ще поднесат венец пред паметника на Цар Иван Асен Втори. Ще се проведе „Час по родолюбие“ за всички ученици, ще бъде излъчен и кратък исторически филм, както и презентация, предвидена е викторина. Най-бързите и верни отговори ще получат предметни награди с логото на училището.

Състезание  Състезание 
 Състезание  Състезание

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
dinko
dinko
21.03.2014 0:21 0:21

pulni liopi 😀

Back to top button