Хасково

153 са биопроизводителите в Хасковска област

Лимец153 са регистрираните досега производители на земеделски продукти и храни, отгледани по правилата за биологично производство, в Хасковска област. Сред отглежданите от тях зеленчуци са домати, краставици, зелен фасул, боб.

Голяма част от фермерите се грижат за трайни насаждения: лозя, орехи, бадеми, лешници, череши, вишни, праскови, круши. Лимец, сусам, фуражни и други култури допълват списъка на биологичното земеделие. Един от стопаните е засадил маслодайна роза, друг разчита на реколта от бял трън, ползван за медицински цели още от времената на древните гърци.

Обновеният регистър на производители, преработватели и търговци на биопродукти вече ще представя и и актуални сертификати за произведените продукти. Той ще предлага и допълнителна полезна информация за потребителите, които се интересуват от здравословното хранене.

Според експерти секторът има голям потенциал за развитие и страната ни може да бъде конкурентна на международния пазар на биопродукти.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button